درمان پروستات بزرگ – افزایش سن، ژنتیک و سبک زندگی از عواملی هستند که زمینه بروز بیماری های متعددی را در نقاط مختلف بدن فراهم می کنند. متاسفانه برخی از آقایان به دلیل ورود به دوره میانسالی با مشکل پروستات بدخیم یا بزرگ شده همراه هستند.
بیشتر از 50 درصد آقایان بالای 60 سال رشد پروستات را در اندام های تناسلی خود احساس می کنند. متاسفانه پروستات بزرگ شده منجر به فشار مجاری ادراری می شوند. فشار بیش از حد به مجاری ادراری موجب می شود تا در عملکرد مثانه و کلیه نیز اختلال ایجاد شود. با توجه به عوارض این بیماری؛ بهتر است برای درمان آن هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه شود. در این مطلب به معرفی انواع روش های درمان پروستات بدخیم می پردازیم.
چه زمانی باید برای درمان پروستات بزرگ شده به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟
بررسی های انجام شده نشان می دهد که پروستات بزرگ در صورت درمان نشدن باعث به وجود آمدن مشکلاتی مانند جمع شدن سنگ در مثانه، ناتوانی در خروج ادرار، جریان خون در ادرار، بی اختیاری ادرار و… می شود.
بنابراین اگر فردی به دلیل پروستات بزرگ شده از علائمی مانند سوزش شدید ادرار، عفونت ادرار، تاخیر در شروع ادرار، اختلال نعوظ، درد و ناراحتی هنگام نشستن، جمع شدن خون در مایع منی، ادرار مداوم در شب، کاهش وزن، درد در نواحی مختلف بدن مانند لگن، ران، استخوان و… رنج می برند؛ فوراً به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کنند. بیماران مبتلا به پروستات بزرگ شده با مراجعه به موقع به مطب پزشکان متخصص در این حوزه می توانند نتایج بهتری را در روند درمان تجربه کنند.
انواع روش های درمان پروستات بزرگ
امروزه از متد های مختلفی برای درمان پروستات بدخیم یا بزرگ استفاده می شود. متخصص اورولوژی بعد از بررسی علائم بیماری، شدت بیماری، سن، سلامت عمومی بیمار، اندازه پروستات و… با توجه به صلاحدید خود؛ نوع درمان را تعیین می کند و در صورت رضایت بیمار برای درمان این بیماری اقدام می کند. چند مورد از روش های درمان پروستات بزرگ عبارت هستند از:
درمان دارویی پروستات بزرگ
در صورتی که شدت علائم بزرگ شدن پروستات زیاد نباشد؛ پزشک متخصص از روش های بدون تهاجمی مانند تجویز انواع دارو برای کوچک تر کردن پروستات و بهبود وضعیت تخلیه ادرار استفاده می کند. همچنین ممکن است شرایط بیمار به گونه ای باشد که متخصص اورولوژی از درمان دارویی در کنار سایر روش های درمانی تهاجمی استفاده کند.
درمان غیر دارویی پروستات بدخیم
چنانچه پروستات در آقایان از طریق مصرف دارو قابل درمان نباشد؛ پزشک اورولوژی از روش های تهاجمی تری برای درمان استفاده می کند که برخی از این روش ها عبارت هستند از:
پرتو درمانی: پرتو درمانی یا رادیو تراپی یکی از راه های درمان پروستات هستند که برای انجام آن از انواع اشعه ایکس، پروتون و رادیو اکتیو استفاده می کنند. این روش درمان با توجه به صلاحدید پزشک به صورت داخلی و خارجی انجام می شود. براکی تراپی نوعی پرتو تراپی است که به صورت داخلی انجام می شود و طی آن دانه های رادیو اکتیو درون بافت پروستات آقایان کاشت می شوند.
برای انجام تکنیک پرتو درمانی به صورت خارجی، معمولاً اشعه ایکس و پروتون را با استفاده از دستگاه های مخصوصی به غده پروستات می تابند. مراحل پرتو درمانی به روش خارجی به فاصله ۱۲۰ ساعت روی بیمار انجام می شود.
عمل جراحی: عمل جراحی یک روش تهاجمی برای درمان پروستات بزرگ است. جراح طی انجام این جراحی غده پروستات را به همراه گره های لنفاوی و بافت های آن ناحیه از بدن خارج می کند. برای کاهش خطر جراحی پروستات بزرگ شده پزشک متخصص به کمک دستگاه مخصوصی برش هایی را درون شکم بیمار ایجاد می کند و از طریق حرکت دستگاه درون شکم پروستات را از قسمت شکم خارج می کنند. در مواقعی ممکن است پزشک مجبور شود تا برای خارج کردن غده پروستات برش هایی را در زیر شکم بیمار ایجاد کنند.
مراجعه به پزشک
بزرگ شدن پروستات در آقایان معضلی است که باید هرچه سریع تر برای درمان آن به پزشک متخصص و با سابقه ای مراجعه شود. قطعاً مراجعه زودهنگام به پزشک متخصص اورولوژی می تواند تاثیر قابل توجهی در روند درمان و نتیجه آن داشته باشد. یکی از پزشکان مطمئنی که می توانید برای درمان پروستات بدخیم در تهران به آن مراجعه کنید؛ دکتر سید حمیدرضا آرزه گر متخصص اورولوژی و جراح کلیه و مجاری ادراری است.
دکتر سید حمیدرضا آرزه گر بعد از معاینه شما و بررسی شرایط عمومی؛ بهترین روش درمان پروستات بزرگ شده را برای شما انتخاب می کند. لازم به ذکر است که در مطب دکتر آرزه گر از جدید ترین متدهای تشخیصی و درمانی برای درمان بیماری هایی که در حوزه اورولوژی بررسی می شوند، استفاده می شود.