آنچه باید پیش از عملPCNL بدانید

آنچه باید پیش از عملPCNL بدانید
آنچه می خوانید...

آنچه باید پیش از عملPCNL بدانید

عملPCNL یکی از اقدامات ضروری برای برطرف کردن درد ناشی از سنگ کلیه است. همان‌ طور که می‌ دانید سنگ کلیه یکی از بیماری‌ های بسیار دردناک و وخیم است که در اثر رسوبات در کلیه و مجاری ادراری به وجود می‌ آید. این بیماری می‌ تواند مستقیماً روی دستگاه گوارش تأثیر بگذارد، به‌ همین خاطر عمل آن حساسیت زیادی دارد. توصیه می‌ کنیم پیش‌ از انجام این کار با یکسری نکات آشنا شوید تا بتوانید پروسه درمانی را بدون دردسر پشت‌ سر بگذارید. در این مقاله از سایت دکتر سید حمیدرضا آرزه گر قصد داریم در مورد عملPCNL صحبت کنیم و نکات مربوط به آن را یادآور شویم.

عمل PCNL چیست؟

عملPCNL یکی از مهم‌ ترین اقدامات در فرایند درمان سنگ کلیه است. در واقع در این روش یک تونل و شکاف پوستی ایجاد می‌ شود که به کمک جراحی و با عبور دوربین سنگ‌ های کلیه شکسته شده و خارج خواهند شد. با وجود این روش دیگر نیازی به روش‌ های قدیمی با جراحت زیاد نیست و فقط یک بخش کوچک برای عبور دوربین ایجاد می‌ شود. از جمله مزایای عملPCNL می‌ توان به زیبایی و ظرافت، درد کم‌ تر، مدت زمان بستری کم‌ تر و مدت زمان انجام عمل کوتاه‌ تر اشاره کرد. به کمک این روش خیلی راحت می‌ توان از عوارض جراحی‌ های باز جلوگیری کرد فقط کافیست با توصیه‌ های پیش‌ از عمل آشنا شوید.

آنچه باید پیش از عملPCNL بدانید
آنچه باید پیش از عملPCNL بدانید

زمان انجام عمل سنگ کلیه

سنگ کلیه همراه با درد شدید و غیر قابل‌ تحمل ایجاد می‌شود. پیش‌ از عمل سنگ کلیه پزشک مواردی مثل محل سنگ، جنس سنگ، اندازه و روش درمانی را بررسی می‌ کند و با توجه به آن پروسه درمان را شروع خواهد کرد. معمولاً زمانی‌ که بیمار با علائمی مثل کم ادراری، تهوع و استفراغ، درد کلیه و سوزش مواجه است، باید برای انجام عملPCNL و روش درمانی تصمیم‌ گیری کرد.

نکات مهم پیش‌ از انجام عمل سنگ کلیه

اگر شما نیز کاندید انجام عملPCNL هستید حتماً موارد زیر را به یاد بسپارید:
• معمولاً با اطلاع و نظر پزشک یک هفته پیش‌ از عمل مصرف داروهایی مثل آسپرین، ژلوفن و بروفن و سایر رقیق کننده ها قطع خواهد شد.
• اگر سن بیمار بالای ۵۰ سال باشد، باید پیش‌ از عمل حتماً توسط متخصص قلب معاینه شود و با نظر ایشان آماده عمل خواهد شد.
• پیش‌ از انجام عمل سنگ کلیه پزشک آزمایش‌ های مربوط به خون و گروه خونی را درخواست می‌ کند.
• هر گونه بیماری قلبی و زمینه‌ ای باید با پزشک متخصص در میان گذاشته شود.
• پیش‌ از عمل باید عفونت‌ های ادراری به‌ طور کل درمان شوند.
• چنانچه حساسیت به دارو یا بیماری‌ های خون‌ ریزی دهنده دارید، باید حتماً پزشک خود را مطلع کنید.
• توجه داشته باشید که مدت زمان عمل PCNL به سن، اندازه سنگ و شرایط بیمار بستگی دارد.

نکات مهم پس‌ از عمل سنگ کلیه

برخی افراد فکر می‌ کنند که پس‌ از عمل سنگ کلیه دیگر آزاد هستند و می‌ توانند به زندگی عادی خود برسند. در حالی‌ که پس‌ از عمل باید یکسری مراقبت‌ ها انجام شود تا بیمار شرایط بهتری داشته باشد و زودتر بتواند دوره نقاهت را پشت سر بگذارد. به‌ همین خاطر ما در این بخش مهم‌ ترین نکاتی که پس‌ از عمل سنگ کلیه باید به آن‌ ها توجه داشته باشید را بررسی می‌ کنیم تا راحت‌ تر بتوانید دوران نقاهت را بگذرانید.

فعالیت ها پس از عمل

پس‌ از عمل کمی فعالیت‌ های شما محدود می‌ شود که می‌ توان آن‌ ها را در موارد ذیر خلاصه کرد:
• توصیه می‌ شود از حمل کردن وسایل سنگین جداً خودداری کنید.
• پس‌ از عمل دوش گرفتن مانعی ندارد اما تا بهبودی کامل نباید استخر رفت.
• برای کاهش درد و ناراحتی در پهلو نیز می‌ توان هر ۲ ساعت یکبار به مدت نیم ساعت از کمپرس گرم استفاده کرد.
• شما می‌ توانید به‌ صورت تدریجی فعالیت‌ های روزانه خود را افزایش دهید و در صورت بروز خستگی یا ضعف استراحت کنید.
• توصیه می‌ شود بین ۳ تا ۴ هفته به‌ هیچ‌ عنوان ورزش‌ ها و فعالیت‌ های سنگین را انجام ندهید. اما باید با توجه به مقدار رؤیت خون در ادرار حتماً پیاده‌ روی کنید و چنانچه با پیاده‌ روی مقدار خونریزی بیشتر شد استراحت کنید.
• به مدت ۲ هفته نباید رانندگی کرد.
• اگر در طول نقاهت از سوند داخلی استفاده‌ شده باشد باید برای خارج کردن آن در تاریخ معین به پزشک مراجعه شود.
• از برقراری مقاربت جنسی به مدت ۲ هفته خودداری کنید.

رژیم غذایی پس از عمل

پس‌ از عمل فرد می‌ تواند رژیم غذایی عادی خود را ادامه دهد اما باید در روز ۱۰ تا ۱۲ لیوان مایعات مصرف کند تا سنگ‌ های خرد شده سریع‌ تر دفع شوند؛ همچنین خوردن مایعات زیاد می‌ تواند از ایجاد لخته در مثانه و احتباس ادراری نیز جلوگیری کند. برای پیشگیری از یبوست و زور زدن زیاد نیز مصرف سبزیجات و میوه‌ های تازه را فراموش نکنید.

مراقبت از زخم جراحی

برای مراقبت از زخم جراحی موارد زیر را به‌ خاطر داشته باشید:
• سعی کنید پس‌ از عمل به پهلوی مخالف بخوابید.
• تا چند روز پس‌ از عمل احتمال نشت ترشحات از محل حمل وجود دارد که با گذشت زمان کم‌ تر خواهد شد. اگر خارج شدن ترشحات از محل عمل ادامه پیدا کرد باید به اورژانس بیمارستان مراجعه شود.
• در دوران نقاهت برای پانسمان و تمیز کردن محل زخم باید اقدامات لازم انجام شود.
• برای کشیدن بخیه ها باید در تاریخ معین به پزشک یا اورژانس بیمارستان مراجعه شود.
• در صورتی‌ که پیش‌ از عمل از داروهای انعقادی مثل وارفارین استفاده می‌ کردید، لازم است پس‌ از عمل با نظر پزشک مصرف مجدد آن‌ ها را شروع کنید.
• توصیه می‌ شود حتی‌ الامکان از داروهای مسکن غیر استروئیدی مثل بروفن، ناپروکسن و غیره استفاده نشود؛ زیرا این داروها می‌ توانند احتمال خونریزی را افزایش دهند.

آنچه باید پیش از عملPCNL بدانید
آنچه باید پیش از عملPCNL بدانید

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق ما آنچه باید در مورد عملPCNL بدانید را بررسی کردیم تا شما با اطلاعات جامع‌ تری برای پروسه درمانی خود اقدام کنید. اگر مدتی است که از علایم سنگ کلیه رنج می‌ برید، توصیه می‌ کنیم هر چه سریع‌ تر تحت نظر متخصص قرار بگیرید. دکتر سید حمیدرضا آرزه گر جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با بهره‌ گیری از روش‌ های نوین درمان می‌ توانند مشکل شما را برطرف کنند. برای دریافت نوبت ویزیت حضوری کافیست با شماره‌ های درج شده در این سایت تماس بگیرید.

 

دکتر سید حمیدرضا آرزه گر

دکتر سید حمیدرضا آرزه گر

اورولوژیست
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *