انواع اختلالات عملکرد جنسی در آقایان
اختلالات عملکرد جنسی در آقایان که در اصطلاح، ناتوانی فرد برای مشارکت در یک رابطه جنسی گفته می شود از بیماری ها و مشکلات شایع آقایان محسوب می شود؛ از همین رو توجه و درمان بیماری های جنسی می تواند بسیاری از مشکلات زناشویی زوجین را برطرف کند. بیشتر اوقات آقایان از اختلال جنسی که دارند آگاه نیستند و از نتیجه و اثری که روی رابطه می گذارد، متوجه وجود اختلال می شوند. اختلالات و بیماری های جنسی هم منشأ جسمی دارد هم روحی؛ به همین علت به آسانی قابل تشخیص نیست و برای تشخیص و درمان آن باید به یک پزشک متخصص اورولوژی مراجعه شود. اگر می خواهید درباره اختلالات عملکرد جنسی آقایان اطلاعات به دست بیاورید و بهتر با آن های آشنا در ادامه مقاله همراه ما باشید.
منظور از اختلالات جنسی چیست؟
اگر هنگام انجام فعالیت جنسی مشکل دارید، برانگیخته نمی شوید یا یا در طول فعالیت جنسی هیچ لذرابطه جنسی نمی برید به این معنی است که دچار اختلال جنسی شده اید. در افکار و رفتار جنسی همه افراد تغییراتی به وجود می آید اما نشانگر اختلالات جنسی نیست؛ زیرا احساسات و رفتارهای جنسی ممکن است با افزایش سن و قرارگیری در شرایط مختلف تغییر کند؛ همچنین لازم است بدانید که دفعات فعالیت جنسی و ترجیحات جنسی در هر فرد متفاوت است.

انواع اختلالات جنسی
آن دسته از بیماری هایی که به عنوان اختلال جنسی شناخته می شوند، زندگی جنسی زن یا مرد را مختل می کند. در صورتی که هر کدام از زوجین به این اختلالات دچار باشند بر کیفیت زندگی جنسی طرف مقابل تاثیر می گذارد. اختلالات جنسی آقایان به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند که به شرح زیر هستند:
1. اختلالات تمایل
2. اختلالات نعوظ
3. اختلالات انزال
4. اختلالات ساختمانی دستگاه تناسلی
5. طب جنسی سالمندان
6. ناباروری مردان
1-اختلالات تمایل
برای شروع فعالیت جنسی فرد باید به جنس مخالف تمایل داشته باشد. علت اصلی تمایل به جنس مخالف، برخورداری از هویت جنسی در مغز یا همان جنسیت بدنی افراد است. اما در این میان افرادی هم ترانس سکشوال هستند که نسبت به جنس خود تمایل دارند. با کاهش هورمون جنسی در مغز و بیضه ها، تمایل جنسی در مردان کمتر می شود. استرس یکی از شایع ترین عوامل کاهش هورمون های جنسی مغزی محسوب می شود که تمایل جنسی افراد را به شدت کاهش می دهد. بیماری هایی همچون: دیابت، فشار خون، چربی خون، سرطان ها و…هورمون های جنسی مغزی را به طور موقت، کوتاه مدت یا طولانی مدت کاهش می دهد و با مصرف مکمل های هورمونی که توسط پزشک تجویز شده مشکلات تمایل رفع می شود. گاهی عملکرد بیضه نیز دچار اختلال می شود به طوری که بیضه توانایی لازم برای ترشح هورمون تستوسترون را ندارد که نتیجه آن کاهش تمایل در افراد است در چنین شرایطی جایگزینی هورمون تستوسترون، بهترین راه درمانی برای بهبود عملکرد جنسی به شمار می آید.
2-اختلالات نعوظ
اختلال در نعوظ به این معناست که برخی از آقایان نمی توانند آلت جنسی خود را طی فعالیت سکسی به صورت راست نگه دارند یا با وجود تحریک جنسی حالت نعوظ رخ نمی دهد. از شایع ترین علل اختلالات نعوظ که سبب از دست رفتن لذت جنسی در حین نزدیکی می شود به اختلالات روانی، عروقی، عصبی و هورمونی می توان اشاره کرد.
الف. اختلالات روانی
علت شایع اختلالات نعوظ، اختلال روحی و روانی است که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• استرس های شغلی
• اذدواج های اجباری
• استرس های محیطی و اقتصادی
• مشکلات روابط خانوادگی بین زوجین
• مهیا نبودن شرایط فضای خصوص
• عدم همکاری طرف مقابل حین رابطه جنسی
• سابقه ذهنی نامناسب از رابطه جنسی در گذشته
ب.اختلالات عروقی
برای اینکه آلت تناسلی در حالت نعوظ باقی بماند باید خون کافی وجود داشته باشد؛ زیرا هر گونه اشکال در عروق خونی باعث عدم نعوظ یا نعوظ ناکافی می شود. بیماری های عروقی مانند: فشارخون، دیابت، چربی خون و مصرف سیگار موجب تنگ شدن عروق خونی و در نتیجه اختلال نعوظ می شود.
ج. اختلالات عصبی
رشته های عصبی پیرامون آلت تناسلی پیام های عصبی را از مغز و نخاع به آلت تناسلی ارسال می کنند؛ به همین علت هر گونه آسیب به شبکه عصبی بر اثر ضربه یا جراحت موجب اختلال شدید در نعوظ می شود.
د. علل هورمونی
کاهش میزان هورمون چه مغزی چه بیضه ای منجر به ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ می شود.
3-اختلالات انزال
زود انزالی و دیرانزالی یکی دیگر از اختلالات عملکرد جنسی آقایان به شمار می آید برای آقایان بسیار آزاردهنده است. زودانزالی به شرایطی گفته می شود که مرد پیش از شروع فعالیت جنسی به طور کامل و معمولا زیر یک دقیقه ارضا می شود و از رابطه جنسی لذت کافی نمی برد. دیرانزالی نیز به شرایطی گفته می شود که زمان تحریک جنسی تا رسیدن به ارگاسم مدت زمان زیادی طول بکشد.
4- اختلالات ساختمانی آلت تناسلی
انحراف و کجی آلت تناسلی ارثی و اکتسابی از جمله اختلالات عملکرد جنسی در آقایان محسوب می شود که با دارو و جراحی قابل درمان است.
5- طب جنسی سالمندان
با بالا رفتن سن، نظم هورمون های آقایان به هم خورده و هورمون های جنسی مردانه به شدت کاهش پیدا می کند. با افزایش سن، بیماری پروستات نیز در اکثر آقایان ظاهر می شود که خود سبب اختلال عملکرد جنسی در آقایان می شود.
6- ناباروری مردان
اگر بعد از یکسال رابطه جنسی منظم بدون پیشگیری، حاملگی اتفاق نیفتد به این معنی است که یکی از زوجین یا هردو نابارور هستند. بیش از سی درصد ناباروری در زوجین مربوط به آقایانی است که در تولید اسپرم از بیضه مشکل دارند.

مراجعه به پزشک
وجود اختلالات عملکرد جنسی در آقایان موجب مشکلات مکرر در رابطه جنسی می شود؛ از همین رو باید به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کنند. شما می توانید برای درمان اختلالات جنسی و دریافت مشاوره های لازم به مطب دکتر حمیدرضا آرزه گر جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنید. راهکارهایی درمانی دکتر آرزه گر کمک می کند تا کیفیت زندگی جنسی شما بهبود پیدا کند. برای مراجعه حضوری به مطب دکتر آرزه گر و دریافت وقت می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.