درباره التهاب پروستات بدانید

درباره التهاب پروستات بدانید
آنچه می خوانید...

هر آنچه درباره التهاب پروستات (پروستاتیت) باید بدانید

آیا به دنبال علت درد ناحیه کمر و اندام های تناسلی خود هستید؟ بد نیست برای بررسی وضعیت پروستات خود به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. اگر به تازگی وارد دوره میانسالی شده اید، در معرض انواع بیماری های پروستات قرار دارید. یکی از بیماری هایی که بیشتر از 50 درصد آقایان با افزایش سن به آن دچار می شوند، التهاب پروستات است. این وضعیت اگرچه برخلاف سرطان پروستات کشنده و خطرناک نیست؛ اما می تواند بسیار دردناک باشد.

بیشتر مردان درباره سرطان پروستات یا بزرگ شدن آن اطلاعات زیادی دارند، اما تصور نمی کنند که بیماری دردناک تری در پروستات ممکن است به سراغ آن ها بیاید و روند زندگیشان را مختل کند. در همین راستا ما برآن شدیم تا در این قسمت از وبلاگ تخصصی دکتر آرزه گر به معرفی کامل بیماری پروستاتیت بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

بیماری پروستاتیت یا التهاب پروستات چیست؟

پروستاتیت وضعیتی ناخوشایند و دردناک در آقایان است؛ که در آن غده پروستات دچار التهاب می شود. پروستات از قسمت های مهم اندام تناسلی آقایان است و با مایعاتی که ترشح می کند، از اسپرم های تولید شده توسط بیضه حمایت می کند.

درباره التهاب پروستات بدانید
درباره التهاب پروستات بدانید

این غده که در زیر مثانه قرار دارد، در صورت التهاب می تواند عملکرد مجاری ادراری را تحت تاثیر قرار دارد و باعث بروز عوارض ناراحت کننده ای چون انزال دردناک در آقایان شود. بیشتر آقایانی که به پروستاتیت دچار می شوند، در محدوده سنی 30 تا 50 سال قرار دارند؛ اما مردان بزرگسال نیز به این بیماری مبتلا شوند.

علت التهاب غده پروستات چیست؟

دلایل التهاب غده پروستات در هر فرد متفاوت است. اما هر کدام از علت ها، باعث بروز نوع خاصی از پروستاتیت در مردان می شوند. در ادامه به برخی از علت های مهم التهاب پروستات اشاره شده است:

  • آسیب دیدگی لگن
  • وجود اختلال در عملکرد مجاری ادراری
  • برقراری رابطه جنسی از مقعد
  • عفونت ناشی از نزدیکی
  • قرارگیری کاتتر در مثانه
  • ابتلا به عفونت ادرار
  • سوار شدن دوچرخه
  • انجام فعالیت های دارای ارتعاش
  • دویدن

اشکال مختلف التهاب پروستات را بشناسید

پروستاتیت در آقایان به شکل های مختلفی بروز می کند. برخی از مردان به صورت حاد و برخی به شکل مزمن دچار التهاب پروستات می شوند. ما در ادامه به 3 شکل پروستاتیت در مردان اشاره کرده ایم؛ که به شرح زیر است.

پروستاتیت مزمن غیر باکتریایی

بیشتر آقایانی که دچار التهاب پروستات می شوند، پروستاتیت آن ها از نوع غیر باکتریایی است؛ که نشانه های آن مزمن است. تشخیص این نوع پروستاتیت بسیار دشوار است؛ زیرا متخصصان هنوز نتوانستند دلیل مشخصی برای آن پیدا کنند. با این حال انجام فعالیت هایی مانند دویدن و دوچرخه سواری که با ارتعاش همراه هستند، می توانند عاملی برای بروز این نوع التهاب باشند.

پروستاتیت باکتریایی مزمن

گاهی نشانه های التهاب پروستات به دلیل بیماری های باکتریایی به شکل مزمن دیده می شود؛ که از آن به عنوان پروستاتیت باکتریایی مزمن نام برده می شود. علت این نوع التهاب وجود باکتری در دستگاه ادراری و عفونت ناشی از حرکت جریان خون در بدن است.

پروستاتیت حاد باکتریایی

پروستاتیت حاد باکتری به نسبت پروستاتیت باکتریایی مزمن و پروستاتیت غیر باکتری مزمن، شیوع کمتری دارد؛ اما اگر فردی به دچار شود، علائم دردناکی را تجربه می کند. این نوع التهاب باعث می شود تا فرد ناگهان به علائمی چون تب و لرز، درد حین انزال، وجود خون در ادرار، سوزش ادرار و درد کمر و ناحیه تناسلی دچار شود. این نوع التهاب زمانی بروز می کند که مقداری از باکتری ها ساکن در روده وارد غده پروستات شده و باعث ایجاد عفونت شوند.

آیا التهاب پروستات قابل درمان است؟

خوشبختانه پروستاتیت در آقایان اگرچه به سختی تشخیص داده می شود، اما قابل درمان است و متخصص اورولوژی بعد از بررسی نمونه آزمایشات، از طریق راه هایی که در ادامه گفته می شود، به درمان التهاب غده پروستات می پردازد. روش های درمان التهاب پروستات عبارتند از:

  1. تجویز داروهای حاوی آنتی بیوتیک
  2. تجویز داروهای شل کننده ماهیچه های پروستات و گردن مثانه
  3. تجویز داروهای مسکن برای کنترل درد
  4. فیزیوتراپی برای بهبودی عضلات سفت لگن
  5. معرفی راه هایی برای کنترل استرس
  6. ماساژ غده پروستات
  7. اصلاح سبک زندگی
  8. عمل جراحی پروستات
  9. استفاده از کمپرس آب گرم
درباره التهاب پروستات بدانید
درباره التهاب پروستات بدانید

مراجعه به پزشک

در این قسمت از وبلاگ دکتر سید حمیدرضا آرزه گر به بررسی علل، علائم و انواع شکل های التهاب پروستات در آقایان پرداختیم. اگر احساس می کنید که با علائم پروستاتیت یعنی تکرر ادرار، درد لگن و کمر، تب و لرز، وجود خون در ادرار و…همراه هستید، فوراً برای تشخیص صحیح و درمان این علائم به متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنید.

دکتر سید حمیدرضا آرزه گر جراح و متخصص اورولوژی از پزشکان حاذق در زمینه درمان انواع بیماری های کلیوی و مجاری ادراری است؛ که با گذراندن دوره های تکمیلی اندواورولوژی در هلند، بسیاری از مشکلات آزار دهنده در آقایان را درمان می کند.

 

دکتر سید حمیدرضا آرزه گر

دکتر سید حمیدرضا آرزه گر

اورولوژیست
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *