علائم و نشانه های اختلالات هورمونی در مردان
بسیاری از مردم تصور می کنند که تنها زن ها هستند که از مشکلات هورمونی رنج می برند. اما مردان نیز مانند خانم ها ممکن است به دلیل اختلالات هورمونی از ناراحتی های جسمی و روحی رنج ببرند. هورمون ها به عنوان یک پیام رسان شیمیایی می توانند نقش قابل توجهی در سلامت بدن و عملکرد مناسب اندام ها داشته باشند.
متاسفانه بسیاری از آقایان با علائم اختلالات هورمونی آشنا نیستند. در همین راستا تصمیم گرفته ایم تا در این مطلب به معرفی علائم و نشانه های اختلالات هورمونی در مردان بپردازیم. دانستن اطلاعاتی درباره نشانه های عدم تعادل هورمونی می تواند در تشخیص سریع این موضوع کمک کننده باشد، لذا پیشنهاد می کنیم این محتوا را تا انتها مطالعه کنید.
5 علامت شایع اختلالات هورمونی در مردان
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که بیشتر از 38 درصد آقایانی که سن آن ها بالاتر از 45 سال است، از مشکل پایین بودن هورمون تستوسترون رنج می برند. این نشان می دهد که آقایان نیز مانند خانم ها در معرض عدم تعادل هورمون ها قرار دارند و باید تحت درمان قرار بگیرند. در ادامه به 5 نشانه شایع اختلالات هورمونی اشاره شده است.
خشک شدن پوست بدن و ریزش موی سر
هورمون ها در اثر عواملی مانند رژیم غذایی غیر اصولی یا مشکلات روحی ممکن است دچار عدم تعادل شوند. این عدم تعادل باعث می شود تا پوست بدن یا صورت پوسته پوسته و بسیار خشک شود. همچنین بیشتر آقایان در صورت ابتلا به مشکلات هورمونی دچار ریزش موی شدید می شوند. حتی ممکن است موها نازک و خرد شوند. ریزش موی ناشی از مشکلات هورمونی در مردان با مصرف شامپوهای ضد ریزش کنترل نمی شود و باید برای درمان آن به متخصص مراجعه شود.
بالا رفتن وزن بدن و کاهش تراکم استخوان ها
آیا به این نکته دقت کرده اید که مردان با ورود به سن بزرگسالی دچار افزایش وزن و کاهش حجم عضلات می شوند؟ اگرچه این اتفاق ارتباط نزدیکی با بالا رفتن سن دارد؛ اما بخش عمده ای از این تغییرات به دلیل عدم تعادل هورمون ها در بزرگسالی است. آقایانی که از مشکل عدم تعادل هورمون ها رنج می برند، با افزایش وزن زیادی همراه هستند. اختلال هورمونی باعث می شود تا بخش عمده ای از ماهیچه بدن انسان از بین برود و از میزان تراکم استخوان ها کاسته شود.
نوسانات رفتاری و خستگی مداوم
با یک تحقیق کوچک از آقایانی که به اختلالات هورمونی دچار هستند، می توانید متوجه شوید که چگونه رفتار آن ها بعد از بروز این مشکل دچار تغییرات شده است. زمانی که هورمون تستوسترون در مردان پایین باشد، احساس افسردگی و خستگی در آن ها تقویت می شود. همچنین به مرور زمان نشانه هایی چون خشم، عصبانیت، حساسیت و کم بودن سطح انرژی در آن ها دیده می شود؛ که کنترل آن بسیار سخت و دشوار است.
پایین آمدن میزان تمایلات جنسی
بسیاری از زنان از پایین بودن میل جنسی همسرشان شکایت دارند و به دنبال راه حلی برای درمان آن هستند. یکی از مهم ترین علت های پایین بودن میل جنسی در آقایان، اختلال هورمون ها است؛ که کمتر مورد توجه قرار می گیرد. در واقع بیشتر افراد بی میلی جنسی را به خستگی روزانه یا مشکلات روحی خود ربط می دهند و نمی دانند که چگونه عدم تعادل هورمون ها باعث بروز این نشانه ناراحت کننده می شود.
اختلال در نعوظ
اختلال در نعوظ یکی از نشانه های اصلی اختلال هورمون ها در مردان است. زمانی که سطح هورمون تستوسترون پایین باشد، آقایان نمی توانند نعوظ مناسبی داشته باشند و در نتیجه برای برقراری ارتباط جنسی لذت بخش با مشکل مواجه می شوند. این وضعیت می تواند مشکلاتی چون افسردگی و کاهش اعتماد به نفس را برای آن ها به دنبال داشته باشد.
نداشتن خواب کافی و مناسب
بسیاری از مردان تصور می کنند که علت اصلی پایین بودن کیفیت و مقدار خواب آن ها به دلیل استرس و اضطراب است. اگرچه مشکلات روحی باعث کاهش کیفیت خواب انسان می شوند، اما این موضوع برای همه صدق نمی کند و بسیاری از مردان به دلیل عدم تعادل هورمون ها است که از بی خواب رنج می برند و به مشکلاتی چون پایین بودن سطح انرژی و نداشتن تمرکز کافی دچار می شوند.
مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی علائم و نشانه های اختلالات هورمونی در مردان پرداختیم. دانستیم که عدم تعادل هورمون می تواند چه آثار مخربی روی روابط جنسی، سلامت بدن و سلامت روح داشته باشد. بنابراین؛ آقایانی که از مشکلات هورمونی رنج می برند، باید سریعاً تحت درمان قرار بگیرند؛ تا از عوارض جدی آن جلوگیری شود.
اگر می خواهید برای تشخیص و درمان اختلالات هورمونی خود اقدام کنید، می توانید به مطب دکتر سید حمیدرضا آرزه گر مراجعه کنید. دکتر سید حمیدرضا آرزه گر به عنوان جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری، انواع بیماری های جنسی مرتبط با آقایان را با جدیدترین متدهای درمانی و تکیه بر دانش به روز خود درمان می کند. شما می توانید با مراجعه به سایت ایشان برای گرفتن نوبت اقدام کنید.