علائم سرطان پروستات

علائم سرطان پروستات
آنچه می خوانید...

علائم سرطان پروستات

سرطان پروستات به عنوان سومین بیماری شایع در مردان شناخته می شود. غده پروستات یکی از مهم ترین غده های موجود در بدن مردان، وظیفه ساخت مایع منی را بر عهده دارد و نگهداری و تغذیه اسپرم ها با مایع منی است. غده پروستات به دلیل قرار گرفتن در زیر مثانه با بزرگتر شدن اندازه آن با افزایش سن می تواند مشکلاتی ایجاد کند. سرطان پروستات یکی از بیماری مربوط به غده پروستات است که در این مقاله می خواهیم به علائم سرطان پروستات بپردازیم. برای آشنایی بیشتر در این زمینه و همچنین نحوه تشخیص و درمان این بیماری، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

بیماری سرطان پروستات چیست؟

در صورتی که تعدادی از سلول های غده پروستات به طور غیر عادی تکثیر شوند، در اصطلاح گفته می شود بیماری سرطان پروستات ایجاد شده است. با علم بر این که سرطان پروستات می تواند در دو گروه پروستات بدخیم و پروستات خوش خیم قرار بگیرد، عوارض و خطرات ناشی از این دو گروه متفاوت خواهد بود. برخی از انواع سرطان پروستات رشد بسیار آرامی دارند و بدون ایجاد مشکل برای بیمار، بیمار عمر طبیعی خود را سپری می کند. برخی دیگر از انواع سرطان پروستات رشد بسیار بالایی دارند و علاوه بر تکثیر در محل غده، به بخش های دیگر بدن نیز انتشار پیدا می کنند. آغاز سریع روند درمانی در این نوع سرطان ها می تواند از گسترش بی رویه سلول های سرطانی جلوگیری کند.

علائم سرطان پروستات
علائم سرطان پروستات

شایع ترین علائم سرطان پروستات

همان طور که پیش تر گفته شد غده پروستات زیر مثانه و در لگن پایین قرار گرفته است. به هنگام دفع ادرار، مایع ادرار از مثانه خارج می شود و با عبور از لوله نازکی به نام مجرای ادراری، از غده پروستات نیز گذر می کند. با بزرگ یا ملتهب شده غده پروستات، در مسیر دفع ادرار اختلالاتی ایجاد می شود. از این رو تمامی علائمی که در اثر سرطان پروستات مشاهده می شوند، مشکلاتی در سیستم ادراری بیمار هستند. در ادامه به شایع ترین علائم سرطان پروستات می پردازیم.
• تکرر ادرار
• نیاز سریع و اضطراری به دفع ادرار
• نیاز به دفع ادرار در هنگام شب و خوابیدن
• تردید داشتن در مورد نیاز به دفع ادرار
• کاهش یافتن نیروی ادرار کردن و طولانی تر شدن زمان تخلیه ادرار
• قطع شدن جریان ادرار

غیر متداول ترین علائم سرطان پروستات

افرادی که مبتلا به بیماری سرطان پروستات هستند، علاوه بر داشتن علائم شایع و متداول، علائم دیگری نیز در آن ها مشاهده می شود. این علائم می توانند غیر متداول باشند و بروز آن ها در افراد مختلف متفاوت باشد. برای آشنایی بیشتر، در ادامه به غیر متداول ترین علائم سرطان پروستات خواهیم پرداخت.
• وجود خون در ادرار به صورت آشکار یا میکروسکوپی
• وجود خون در مایع منی
• رشد سریع و ناگهانی اختلال نعوظ
• از دست دادن کنترل مثانه
• احساس درد در ناحیه تناسلی، کمر یا دنده ها
• از دست دادن وزن بدن به طور غیر طبیعی

مهم ترین دلایل بروز بیماری سرطان پروستات

براساس تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان، اصلی ترین دلیلی که برای بروز بیماری سرطان پروستات عنوان می شود، عوامل ژنتیکی است. با توجه به این موضوع، نتایجی پیرامون سایر علت های ابتلا به سرطان پروستات به دست آمده است. در ادامه به مهم ترین دلایل بروز بیماری سرطان پروستات خواهیم پرداخت.
سابقه ابتلا به بیماری سرطان پروستات در اعضای نزدیک خانواده مانند پدر یا برادر یا افراد خانواده درجه 2
مصرف بیش از اندازه مواد لبنی
مصرف بیش از اندازه مواد پروتئینی
فعالیت نداشتن و بی حرکت بودن مانند انجام ندادن حرکت های ورزشی
داشتن رابطه جنسی بیش از اندازه
افزایش سن

عوارض ناشی از سرطان پروستات

تشخیص به موقع بیماری سرطان پروستات و مراجعه سریع به پزشک متخصص می تواند از بسیاری از عوارض ناشی از بیماری جلوگیری کند. با این دلیل که با افزایش سن شانس ابتلا به سرطان پروستات نیز افزایش پیدا می کند، مشاهده هر نوع علامتی در سنین بالاتر باید مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. عوارض ناشی از سرطان پروستات می توانند مشکلات جدی تری به همراه داشته باشند. از جمله این عوارض عبارتند از:
احساس درد در نواحی بافت نرم لگن
محبوس شدن ادرار به دلیل بسته شدن مجرای ادراری
ابتلا به بی اختیاری ادراری
متاستاز استخوان یا همان ابتلا به سرطان استخوان با منشأ وجود بیماری سرطان پروستات در بیمار
مرگ بیمار در مراحل پیشرفته بیماری

نحوه تشخیص سرطان پروستات

بیمار با مشاهده علائم بیماری به پزشک متخصص مراجعه می کند. پزشک پس از گرفتن شرح حال بیمار و پرسیدن سوالاتی پیرامون وضعیت کنونی بیمار می پرسد. با توجه به معاینات پزشکی اولیه، از روش های تشخیصی متعددی برای تشخیص بیماری سرطان پروستات استفاده می کنند. هر یک از این روش ها، به قرارگیری بیمار در نوع مرحله بیماری می تواند دخیل باشند. در حالت کلی روش های تشخیصی دقیقی برای این بیماری در نظر گرفته می شوند که این روش ها عبارتند از:
• غربالگری در سنین مورد تایید پزشک متخصص مربوطه
• معاینه تشخیصی دیجیتالی مقعدی
• آزمایش آنتی ژن مخصوص پروستات از طریق آزمایش خون
• بیوپسی یا همان نمونه برداری از پروستات
• تصویر برداری سی تی اسکن
• تصویر برداری مغناطیسی ام آر آی

نحوه درمان سرطان پروستات

پس از بررسی و ارزیابی نتایج به دست آمده از آزمایش های مختلف، نوع سرطان پروستات، میزان پیشرفت و عوامل دیگر به طور کامل مشخص می شوند. هر بیمار بسته به شرایطی که دارد، تحت روش درمانی مناسب و درستی قرار می گیرد. در برخی موارد، بیمار نیاز به هیچ نوع روش درمانی ندارد و تا پایان عمر خود بدون داشتن مشکلی می تواند با این بیماری سر کند. برای آشنایی بیشتر در ادامه به مهم ترین روش های درمانی بیماری سرطان پروستات اشاره خواهیم داشت.
جراحی برداشتن پروستات
پرتو درمانی
هورمون درمانی
منجمد کردن بافت پروستات
شیمی درمانی

علائم سرطان پروستات
علائم سرطان پروستات

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی علائم سرطان پروستات پرداخته شد. از جمله این علائم می توان به تکرر ادرار، ادرار خونی، نیاز فور به دفع ادرار، کاهش نیروی ادرار و… اشاره داشت. دکتر حمیدرضا آرزه گر جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با گذراندن دوره تکمیلی اندویورولوژی از هلند، دارای ۱۱ سال فعالیت در زمینه‌ بیماری های کلیه و مجاری ادراری، به ویژه سنگ، پروستات، ناباروری، ناتوانی جنسی، اختلالات نعوظ و زود انزالی است. شما می توانید برای کنترل و درمان انواع سرطان پروستات بدخیم و خوش خیم به بهترین شیوه درمانی و گرفتن نوبت ویزیت با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

دکتر سید حمیدرضا آرزه گر

دکتر سید حمیدرضا آرزه گر

اورولوژیست
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *