علت درد کلیه در سرما
بیش از سه میلیون فرد در بریتانیا تحت تأثیر بیماری های کلیه قرار دارند. شرایط هوایی سرد، بارش برف و یخ می توانند مشکلات سلامت را تشدید کرده و افرادی که به طور طولانی با بیماری هایی مانند بیماری های کلیوی مبتلا هستند را نسبت به بیماری های مختلف حساس تر کنند. در دوره های سرد، بیماران کلیوی باید از خود مراقبت بیشتری کنند زیرا درد کلیه به دلیل سرما افزایش می یابد. همچنین، افرادی که بیماری های خود را کنترل می کنند و به سبک زندگی سالمی پیش می روند، باید به مراقبت از خود ادامه دهند.
چرا با سرما درد کلیه حس می شود؟
علت ایجاد درد در منطقه کلیه به دلیل سرما مربوط به واکنش های فیزیولوژیکی است که در بدن رخ می دهد. هر فردی که درد در ناحیه پهلوی خود را تجربه کرده و از درد کلیه شکایت دارد، باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد. این بررسی ابتدا با معاینه بالینی و دریافت سابقه پزشکی آغاز می شود و سپس ارزیابی های آزمایشگاهی و تصویربرداری انجام می شود. منشأ درد در ناحیه پهلو ممکن است از عضلات و اعصاب آن ناحیه باشد یا اصلی ترین عامل آن مشکلات کلیه باشد. عواملی که می توانند به درد کلیه منجر شوند عبارتند از:
- سنگ های کلیه
- سنگ های حالب
- کیست های کلیه
- عفونت ها و التهابات کلیه
این نوع دردها به هیچ عواملی مانند سرما، گرما یا فعالیت های خاصی وابستگی ندارند. در مقابل، دردهایی وجود دارند که از عضلات و اعصاب ناحیه پهلو به دست می آیند. ویژگی های دردهای ناشی از عضلات ناحیه پهلو عبارتند از:
- شدت بالای درد، به ویژه در اوایل صبح
- کاهش درد با گرمایش محل مبتلا
درمان دردهای ناشی از عضلات پهلوی نیز ممکن است از طریق حرکات کششی و فیزیوتراپی صورت گیرد. برخی افراد که معمولاً چاق هستند، سابقه دیسک کمر و مشکلات مربوط به ستون فقرات کمری را دارند یا طولانی مدت نشسته و بی حرکت هستند، بیشتر به این نوع درد در معرض ابتلا هستند. همچنین، تغییرات ناگهانی در دما، مانند گرم و سرد شدن ناگهانی پهلوها، می تواند به اسپاسم عضلات و درد منجر شود.
چه کارهایی انجام دهیم تا از درد کلیه در سرما جلوگیری شود؟
روش هایی برای آماده سازی بیماران کلیوی در زمستان:
- کنترل مصرف داروها: افراد مبتلا به بیماری های کلیه، به طور معمول داروهای مختلفی مصرف می کنند. این افراد باید مصرف داروهای خود را کنترل کرده و از داروهای منقضی یا تمام شده جلوگیری کنند. همچنین، قبل از آغاز فصل سرما، بهتر است با پزشک خود مشورت کرده و نسخه های جدید داروهای لازم را تهیه کنند.
- برنامه ریزی برای مراجعه به پزشک: قبل از شروع فصل زمستان، بیماران کلیوی باید برنامه ریزی کنند تا به پزشک خود مراجعه کرده و چکاپ های پزشکی خود را انجام دهند. این امر به آن ها کمک می کند تا مشکلات خود را به بهترین شکل مدیریت کنند.
- دریافت واکسن های ضروری: بیماران کلیوی باید واکسن های ضروری مانند واکسن آنفولانزا را دریافت کنند تا از بیماری های دیگر در فصل سرما جلوگیری کنند.
- مراقبت از پوست: هوای سرد زمستان می تواند بر پوست بیماران کلیوی تأثیر منفی بگذارد. بنابراین، استفاده از مرطوب کننده و بالم لب مناسب و نوشیدن مقدار کافی آب بسیار مهم است.
- تحرک و ورزش داخل خانه: هوای سرد ممکن است باعث سختی در انجام ورزش های خارج از خانه شود. بنابراین، بیماران کلیوی باید روش های ورزش داخل خانه را برای حفظ سلامتی و فعالیت فیزیکی خود پیدا کنند.
- تغذیه مناسب: مصرف غذاهایی که برای فصل زمستان مناسب هستند و بدن را گرم نگه می دارند، بسیار مهم است. بنابراین، بیماران کلیوی باید به تغذیه مناسب و مصرف غذاهایی که برای فصل زمستان مناسب هستند، توجه ویژه ای داشته باشند.
تشخیص سردی کلیه چطور انجام می شود؟
تشخیص سردی کلیه عمدتاً از طریق مراحل زیر انجام می شود:
- معاینه فیزیکی: ابتدا، یک معاینه فیزیکی دقیق از بیمار انجام می شود. این شامل گرفتن شرح حال دقیق از بیمار برای درک شکایات، مدت زمان و شروع علائم می شود. سپس با ضربه ملایم به نواحی کلیه ها، بررسی می شود که آیا دردی حس می شود یا خیر. این مرحله می تواند در قسمت تحتانی شکم، پهلوها و پشت نیز انجام شود.
- تجزیه و تحلیل ادرار: برای ارزیابی عملکرد کلیه و شناسایی نشانگان عفونت، نمونه ای از ادرار بررسی می شود. اگر علائمی مانند وجود باکتری یا پروتئین بالا در ادرار مشاهده شود، ممکن است آزمایشات خون اضافی نیز درخواست شود.
- تجزیه و تحلیل خون: در صورتی که شکوفایی عفونت گسترده یا کاهش عملکرد کلیه مشکوک باشد، آزمایش خون انجام می شود. این آزمایش می تواند شامل تجزیه و تحلیل سطوح مواد معدنی و پروتئین در خون باشد تا نشان دهد آیا کلیه ها به درستی عمل می کنند یا خیر.
درمان درد کلیه در اثر سرما
بعد از بررسی کامل و اطمینان از اینکه منشأ درد پهلوها از کلیه ها نیست، درمان از طریق روش های زیر ممکن است انجام شود:
- بستن پهلوها و انجام حرکات کششی: تمرینات و حرکات کششی و تقویتی می توانند به تسکین و تقویت عضلات پشت و پهلو کمک کنند. این حرکات با کمک متخصصین فیزیوتراپی یا کارشناس ورزشی انجام می شوند.
- مصرف داروهای ضد التهابی: داروهایی مانند بروفن، نوافن و ژلوفن که دارای خواص ضد التهابی هستند، می توانند در کاهش درد و التهاب پهلوها مؤثر باشند. اما قبل از مصرف هر دارویی، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
- استفاده از پمادهای گرم کننده: پمادها و ژل های گرم کننده موضعی می توانند به تسکین درد و رفع تنش عضلانی در منطقه پهلوها کمک کنند.
- توجه به استراحت و آرامش: استراحت به مدت کافی و اجتناب از فعالیت های سنگین و خسته کننده می تواند به بهبود وضعیت درد پهلوها کمک کند.
- درمان درمان معتادان: اگر درد پهلوها ناشی از مشکلات مربوط به مصرف مواد مخدر یا دیگر مشکلات معتادانه است، نیاز به مشاوره و درمان درمان معتادانه وجود دارد.
با در نظر گرفتن ماهیت درد و وضعیت فرد مبتلا، روش های درمانی ممکن است متفاوت باشند. همچنین، ممکن است نیاز به مشاوره با پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست داشته باشید تا بهترین راهکار برای درمان درد پهلوها را انتخاب کنید.
بهترین دکتر درمان درد کلیه
هرگونه تعلل در مراجعه به پزشک می تواند پروسه درمان درد کلیه شما را دشوار تر کند. قطعا داشتن یک پزشک و جراح با تجربه در زمینه عمل های مخصوص مردان خیال شما را بابت کیفیت عمل و همچنین نتیجه آن راحت کند. شما برای مشاوره در زمینه بیماری های مربوط به درد کلیه می توانید به دکتر سید حمیدرضا آرزه گر متخصص اورولوژی و جراح و متخصص کلیه مراجعه کنید. ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین متدهای روز دنیا به درمان متقاضیان خود می پردازند. در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با مشکلات مربوط به درد کلیه می توانید از ایشان مشاوره بخواهید و مطمئن شوید که کاندید مناسبی برای انجام درمان های مختلف هستید یا خیر.