درباره عوارض نگه داشتن ادرار در مثانه برای مدت طولانی چه می دانید؟
یکی از عادات و رفتارهای اشتباهی که بسیاری از بزرگسالان با انجام آن باعث ایجاد عفونت در مجاری ادراری می شوند، نگه داشتن ادرار در مثانه برای مدت طولانی است. ادرار حاوی مواد سمی است و نگه داشتن آن در مثانه می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای انسان به دنبال داشته باشد.
با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات مجاری ادراری به دلیل عدم تخلیه به موقع ادرار اتفاق می افتد؛ لازم دانستیم تا در ادامه به بررسی عوارض نگه داشتن ادرار در مثانه برای مدت طولانی بپردازیم. اگر شماهم از این عادت خطرناک پیروی می کنید؛ حتماً محتوای زیر را تا انتها مطالعه کنید.
5 خطری که با نگه داشتن ادرار در مثانه سلامت شما را تهدید می کند
بسیاری از شما در طول روز رسیدگی به کارهایتان را اولویت قرار داده و از تخلیه به موقع ادرار سر باز می زنید. اما آیا می دانید که این کار چگونه می تواند باعث تهدید سلامت شما شود؟ ما در ادامه 5 خطری که در اثر نگه داشتن ادرار در مثانه برای مدت طولانی سلامت اندام هایتان را تهدید می کنند، برایتان شرح داده ایم. دانستن خطرات این رفتار اشتباه می تواند در ترک آن کمک کننده باشد.
ضعیف شدن ماهیچه های لگن
ماهیچه های لگن نقش موثری در عملکرد صحیح اندام های تناسلی و مجاری ادراری دارند. این ماهیچه ها کمک می کنند تا تخلیه ادرار و مدفوع راحت تر انجام بگیرد. اگر شما برای مدت طولانی ادرار را در مثانه نگهدارید؛ به مرور باعث ضعیف شدن این عضلات می شوید. ماهیچه های لگن در صورت ضعیف شدن مانند قبل نمی توانند به دفع ادرار و مدفوع کمک کنند. در نتیجه شما بعد از مدتی، تخلیه ادرار و مدفوع را با سختی انجام می دهید.
احساس درد شدید و گرفتن ماهیچه
آیا برای مدت طولانی ادرار را در مثانه نگه می دارید؟ احتمالاً باید تجربه گرفتگی ماهیچه ها در زیر شکم را داشته باشید. در اثر نگه داشتن ادرار در مثانه برای زمان طولانی، ماهیچه هایی که در قسمت زیر شکم قرار دارند، کمی خمیده می شوند. این خمیدگی باعث می شود که شما درد شدیدی را برای مدت چند ساعت تا روز در زیر شکم احساس کنید.
بی اختیاری در ادرار
مثانه دارای دریچه ای است که همیشه بسته است؛ اما هنگامی که بخواهید تخلیه ادرار داشته باشید باز می شود. کسانی که عادت به نگه داشتن ادرار برای مدت طولانی دارند، باعث اختلال در عملکرد این دریچه می شوند. شاید با خود فکر کنید که به تعویق انداختن دفع ادرار چگونه باعث اختلال دریچه مثانه می شود؟ در پاسخ باید بگوییم که بلافاصله بعد از پر شدن مثانه، دریچه با ارسال پیام هایی به مغز انسان، آن را از این وضعیت آگاه می کند.
در ادامه مغز فرمان تخلیه ادرار را صادر می کند، که دقیقاً همان زمان شما احساس می کنید که مثانه پر شده و نیاز به تخلیه ادرار دارید. اگر به این حس توجه نشود، به مرور زمان دریچه عملکرد درست خود را از دست می دهد و بعد از مدتی بدون ایجاد حسی، به صورت ناگهانی باز شده و باعث تخلیه ناگهانی ادرار می شود.
ایجاد عفونت در معده
شاید با خود فکر کنید که نگه داشتن ادرار برای مدت طولانی تنها باعث صدمه دیدن اندام های تناسلی و مجاری ادراری می شود؛ اما شما با این عادت اشتباه خود باعث به خطر افتادن سلامت دستگاه گوارش نیز می شوید. مواد سمی و میکروب های موجود در ادرار، می توانند وارد معده شده و در آن جا ایجاد عفونت کنند. عفونت معده خطرناک است و می تواند باعث مشکلاتی چون استفراغ، تب بالا، ادرار خونی و سرگیجه شود.
ابتلا به بیماری سنگ کلیه
یکی از بیماری های شایعی که بسیاری از مردم در سراسر دنیا از آن رنج می برند، سنگ کلیه است. برخی از افراد به صورت ژنتیکی به این بیماری دچار می شوند و عده ای با نداشتن سبک زندگی درست به این وضعیت دردناک مبتلا می شوند. نگه داشتن ادرار در مثانه برای مدت طولانی یکی از دلایل اصلی ابتلا به سنگ کلیه است. اگر برای مدت طولانی ادرار را در مثانه حبس کنید، بعد از مدتی درد شدیدی را در کلیه احساس کرده و دچار عفونت کلیه یا سنگ کلیه می شوید.
چه مدت می شود ادرار را در مثانه نگه داشت؟
می خواهید بدانید که تا چه مدت می توانید ادرار را در مثانه نگهدارید؟ هیچ زمان مشخصی برای این وضعیت تعریف نشده است؛ زیرا ظرفیت هر فرد برای نگهداری مثانه متفاوت است. اما به طور معمول، هر فردی می تواند تقریباً 3 ساعت ادرار را در مثانه نگهدارد؛ اما بعد از گذشت این مدت اگر تخلیه ادرار نداشته باشد، احتمالاً درد شدیدی را زیر شکم تجربه کند. هر فرد به طور معمول باید بیشتر از 4 بار در روز برای تخلیه ادرار اقدام کند.
مراجعه به پزشک
در این مطلب از وبلاگ سایت دکتر آرزه گر به شرح کامل عوارض نگه داشتن ادرار در مثانه برای مدت طولانی پرداختیم. اگر مدت زیادی است که این عادت اشتباه را انجام می دهید و احساس می کنید به تازگی با علائمی چون گرفتگی ماهیچه ها، بی اختیاری ادرار، درد زیر شکم، درد کلیه و…همراه هستید، حتماً برای معاینه به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
اگر با بهترین متخصصان این حوزه آشنا نیستید؛ پیشنهاد می کنیم به مطب دکتر سید حمیدرضا آرزه گر جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری در استان تهران مراجعه کنید. ایشان انواع بیماری مرتبط با شاخه اورولوژی را با تشخیص دقیق و انتخاب تکنیک درمانی مناسب، با کمترین خطر و عوارض درمان می کنند.